Menu Close

Alapozó terápia

Szeretné, hogy magabiztosabb legyen gyermeke?
Elsősorban beszéd-, olvasás-, írás-, és mozgásproblémákon segít az Alapozó terápia. 

Csoportjaink heti két alkalmas rendszerességgel indulnak szeptember elejétől. Órarendről és árakról itt tájékozódhat.

Elérhetőségeink:

Budapest, Tárogató út 2-4

Mi is az alapozó torna?

Komplex, mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszert fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, így a gyermeket a terápia során igen magas fokú mozgásügyességig juttatjuk el.

Ezzel a mozgásfejlesztési gyakorlatsorral hatunk az emberi agyban a beszéd működéséért, az olvasásért és az írásért felelős területekre is. A terápia során az alapként szolgáló mozgásos tevékenységeket kiegészítjük fejlesztőpedagógiai módszerekkel – például idő-, tér-, emlékezet-, hallás- és beszédészlelés-fejlesztés- ezzel tesszük teljessé a folyamatot. Az Alapozó terápia 5 és 16 éves kor között hatásos. Megkésett és/vagy hibás, akadályozott beszédfejlődésnél, kiejtési hibával, pöszeséggel küzdő gyermekeknél, diszlexiánál, alaki diszgráfiánál, azoknál az organikus eredetű túlmozgásos – figyelemzavaros gyermekeknél, fejlődésben, érésben elmaradt óvodásoknál, enyhe fokú értelmi fogyatékossággal élő gyermekeknél, minden olyan gyermeknél, aki mozgásügyetlenségben szenved bármilyen okból.

Amennyiben felmerül a gondolat, hogy gyermeke a fent említett problémákkal küzd,, vagy a gyermekével foglalkozó szakemberek vannak ezen az állásponton, esetleg már túl is vannak az igazoló vizsgálatokon, és segítségre van szükségük a fejlesztések terén, forduljon hozzánk bizalommal!

A kapcsolatfelvételt követően először egy személyes megbeszélésre javaslunk időpontot, ahol a szülők beszámolhatnak a tapasztalt problémákról, megoszthatják velünk gondolataikat, kérdéseket tehetnek fel a fejlesztőközpont működésével kapcsolatban, a fejlesztések mikéntjéről, stb. Majd a gyermek mozgásvizsgálatára kerül sor, melynek során a terapeuta képet kap a gyermek idegrendszerének állapotáról. Ez történhet a szülővel való beszélgetéssel egyidőben, de igényelhető külön időpont is. Az állapotfelmérés és a konzultáció előzetes időpontegyeztetéshez kötött.

Állapotfelmérés és konzultáció

Egyeztessen velünk időpontot az állapotfelmérésért és a konzultációért