Menu Close

Homloklebeny terápia

A homloklebeny terápia egy speciális mozgásterápia, melynek folyamán mozgásos gyakorlatok segítségével ingereljük a frontális lebeny területét. 


A mozgással elsajátított, begyakorolt, több területet egyszerre aktiváló – beszéd, gondolkodás, mozgás – gyakorlatok által tanulási helyzetben is aktiválódnak a tréningezett készségek. Tanulási nehézségekkel, autizmussal, ADHD-val küzdő gyermekeknek és felnőtteknek ajánljuk 6-102 éves korig.

A tanulási nehézségek ebben az esetben nem a részképesség problémákat jelentik, hanem inkább a feladatok megtervezésének, megszervezésének, az automatikus tevékenységek összehangolásának, a rugalmas gondolkodás nehézségét, hiányát.

Ingyenes állapotfelmérés és konzultáció

Egyeztessen velünk időpontot az ingyenes állapotfelmérésért és a konzultációért!

Az autizmussal, ADHD-val küzdő gyermekeknek segít abban, hogy gondolkodásuk rugalmasabbá váljon, napirendjük tervezettebb legyen,viselkedésük kiegyensúlyozottabbá váljék.


A foglalkozások 45 percesek, melyek ideje alatt először egyszerűbb, majd folyamatosan nehezedő mozgásos feladatok elé állítjuk a gyermekeket. A terápia alapgyakorlatai az Alapozó Terápia módszerben is megtalálhatók, erős az összefonódás a két eljárás között.


A kapcsolatfelvételt követően először egy személyes megbeszélésre javaslunk időpontot, ahol a szülők beszámolhatnak a tapasztalt problémákról, megoszthatják velünk gondolataikat, kérdéseket tehetnek fel a fejlesztőközpont működésével kapcsolatban, a fejlesztések mikéntjéről, stb. Majd a gyermek mozgásvizsgálatára kerül sor, melynek során a terapeuta képet kap a gyermek idegrendszerének állapotáról. Ez történhet a szülővel való beszélgetéssel egyidőben, de igényelhető külön időpont is. Az állapotfelmérés és a konzultáció ingyenes, de mindkettő előzetes időpontegyeztetéshez kötött.