Menu Close

Ayres terápia

Segítené gyermekét a beilleszkedésben? Kommunikációs-, viselkedési-, és iskolai beilleszkedési problémák hatékony kezelése Ayres terápiával.

Csoportjaink heti két alkalmas rendszerességgel indulnak. 

Órarendről és árakról itt tájékozódhat.

Elérhetőségeink:

Budapest, Tárogató út 2-4

Az Ayres terápiáról bővebben:

A szenzoros- integrációs terápia- Ayres terápia- komplex, mind terápiás, mind elméleti módszereit tekintve, a legmodernebb pszichológiai kutatásokon alapul. A terápia lényege: mozgással történő idegrendszeri érlelés, fejlesztés, és felzárkóztatás.

Célja olyan ingerek adása, amelyek elősegítik az addigiaknál érettebb, integráltabb mozgásos válaszok megjelenését. Ezek azonban nem taníthatók, nem is erőltethetők, de az ingerek felkínálásával előcsalogathatók. Speciális eszközkészlettel bír, mely változatos lehetőségeket nyújt a gyakorlásra, fejlődésre, mindezt játékos feltételekkel. Irányítása indirekt, de nagyfokú tudatosságot igényel a szakember részéről.

A gyermekek 3-7 éves kora között ajánlott, mert ekkor a legszenzitívebbek, a mozgás számukra örömforrás, és erre a természetes mozgásvágyra épít a terápia. Nagy érdeme, hogy a mozgásos szenzációk iránti igényt nem csak tünetként kezeli, mely segíti a diagnózis felállítását, de a korrekció, az öngyógyítás lehetőségét is megteremti.Az Ayres terápia nagymértékben hozzájárul a stabilabb, koordináltabb nagymozgáshoz, a grafizmus, finommotorika javulásához, fejlődéséhez, továbbá a figyelem tartósságához, koncentráltságához, nyelvi-, emocionális képességek fejlődéséhez, az írásmozgás és az íráskép javításához. Egyes tanulási-és magatartási problémák enyhülnek, illetve teljesen megszűnnek. A bátortalanabb, szorongóbb, lassabb pszichomotoriummal rendelkező óvodásoknak, iskolásoknak növeli az önbizalmát, javítja munkatempóját, az örömteli együttlétek pedig érzelmileg kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá teszik őket.

Állapotfelmérés és konzultáció

Egyeztessen velünk időpontot az állapotfelmérésért és a konzultációért

Amennyiben felmerül a gondolat, hogy gyermeke a fent említett problémákkal küzd,, vagy a gyermekével foglalkozó szakemberek vannak ezen az állásponton, esetleg már túl is vannak az igazoló vizsgálatokon, és segítségre van szükségük a fejlesztések terén, forduljon hozzánk bizalommal!

A kapcsolatfelvételt követően először egy személyes megbeszélésre javaslunk időpontot, ahol a szülők beszámolhatnak a tapasztalt problémákról, megoszthatják velünk gondolataikat, kérdéseket tehetnek fel a fejlesztőközpont működésével kapcsolatban, a fejlesztések mikéntjéről, stb. Majd a gyermek mozgásvizsgálatára kerül sor, melynek során a terapeuta képet kap a gyermek idegrendszerének állapotáról. Ez történhet a szülővel való beszélgetéssel egyidőben, de igényelhető külön időpont is. Az állapotfelmérés és a konzultáció előzetes időpontegyeztetéshez kötött.