Menu Close

TSMT torna

Szeretné, ha gyermeke még jobban teljesítene? Megkésett mozgás-, és beszédfejlődés, hiperaktivitás, idegrendszeri éretlenség fennállása esetén javasolt mozgásterápia.

Csoportjaink heti két alkalmas rendszerességgel indulnak szeptember elejétől. 

Órarendről és árakról itt tájékozódhat.

Elérhetőségeink:

Budapest, Tárogató út 2-4

Mi is a TSMT torna?

A TSMT torna a nagy-és finommozgások fejlesztésével érleli az idegrendszert. Mindez mozgásos feladatok segítségével történik. A TSMT a tervezett szenzomotoros tréning rövidítése, melynek megalkotása Dr. Lakatos Katalin nevéhez kötődik.

Egyéves kortól megkezdhető és 9-12 éves korig ajánlott. Olyan gyermekek számára hasznos, akiknél megkésett vagy eltérő fejlődés tapasztalható. Illetve hiperaktív, figyelemzavaros, beszédhibás, tanulási-, magatartási-, beilleszkedési zavarokkal küzdő, mozgásban ügyetlen, egyensúly-zavarral küzdő, iskolai beválása, vagy érettsége nem megfelelő szintű. A szülők gyakran akkor találkoznak a TSMT rövidítéssel, amikor valamilyen részképesség zavarára, vagy megkésett fejlődésére hívja fel a figyelmet az óvoda fejlesztőpedagógusa.

A Tervezett Szenzomotoros Tréning feladatai segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a térbeli tájékozódást, a dominancia beérését. Javítják a koncentráló képességet, jobban irányíthatóvá válik a figyelem, a szerialitás, a ritmusérzék és a motoros kreativitást is fejleszti. (Ezért hívja a “köznyelv” gyakran okosító tornának.) A feladatokat mondókák, énekek kísérik, ezzel az anyanyelvi készségek és a kommunikáció is fejlődik.

Állapotfelmérés és konzultáció

Egyeztessen velünk időpontot az állapotfelmérésért és a konzultációért

A kapcsolatfelvételt követően először egy személyes megbeszélésre javaslunk időpontot, ahol a szülők beszámolhatnak a tapasztalt problémákról, megoszthatják velünk gondolataikat, kérdéseket tehetnek fel a fejlesztőközpont működésével kapcsolatban, a fejlesztések mikéntjéről, stb. Majd a gyermek mozgásvizsgálatára kerül sor, melynek során a terapeuta képet kap a gyermek idegrendszerének állapotáról. Ez történhet a szülővel való beszélgetéssel egyidőben, de igényelhető külön időpont is. Az állapotfelmérés és a konzultáció előzetes időpontegyeztetéshez kötött.

A TSMT tornára történő jelentkezés egy állapot-és mozgásvizsgáló teszttel kezdődik, melyben több terület kerül megfigyelésre: az idegrendszer érettsége, mozgás, testvázlat, térbeli tájékozódás, lateralitás, taktilis terület, ritmus. Az állapot- és mozgásvizsgáló teszt felvétele körülbelül 45 percet vesz igénybe.